Είστε εδώ: περιεχόμεναΚόσμοςΠροστατέψτε το μέλλον και τις θέσεις εργασίας μας από ένα ξέφρενο και αλαζονικό Δήμο

Προστατέψτε το μέλλον και τις θέσεις εργασίας μας από ένα ξέφρενο και αλαζονικό Δήμο

Κατηγορία: Κόσμος
Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κοιν. Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού, Πρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας, και κάθε άλλον αρμόδιο

Γεωργιούπολη, 26.06.2011

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

η επιστολή αυτή συντάσσεται και συνυπογράφεται από αρκετές δεκάδες εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, ανθρώπους κυρίως νέους, περήφανους, γεμάτους όνειρα και φιλοδοξίες αλλά και με τρέχουσες οικονομικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.
Η επιστολή αυτή αποτελεί μία δραματική έκκληση για βοήθεια εκ μέρους σας αλλά και οποιοδήποτε αρμόδιο όργανο της εκτελεστκής ή δικασιικής εξουσίας, φορέα, μέσο μαζικής ενημέρωσης, συνάδελφο, οποιονδήποτε συνάνθρωπο τέλως πάντων μπορεί να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και να σκύψει πάνω από ένα πρόβλημα, που δύναται να καταστρέψει το μέλλον μας, την δουλειά μας, την ευημερία των οικογενειών μας και να μας ρίξει στην λαίλαπα της ανεργίας και των χρεών. Απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί ειλικρινά δεν γνωρίζουμε σε ποιόν άλλον πια θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε.

Είμαστε στην συντριπτική πλειοψηφία μας κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αποκορώνου του νομού Χανίων στην Κρήτη και εργαζόμαστε εποχιακά για πολλά συνεχόμενα έτη σε επιχειρήσεις στην παραλία της Γεωργιούπολης, ένα τουριστικό θέρετρο στην βόρεια ακτή του νησιού. Έχουμε με τον ιδρώτα και την εμπειρία μας συμβάλλει, ώστε οι επιχειρήσεις, στις αποίες εργαζόμαστε, να αποτελούν πλέον πρότυπα τουριστικών μονάδων και νιώθουμε ότι βοηθάμε κι εμείς ενεργά στην διατήρηση και ανάπτυξη του μόνου ίσως τομέα, που κρατάει την έρημη αυτή χώρα από το να βυθιστεί εντελώς.

Κι όμως μας απολύουν! Χάνουμε την δουλειά μας Ιούλιο μήνα πια, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, μην έχοντας καμία πιθανότητα για εύρεση νέας θέσης εργασίας. Και το χειρότερο: δεν μπορούμε ούτε καν να κατηγορήσουμε τους εργοδότες μας για τις ήδη εκδοθείσες και τις προβλεπόμενες απολύσεις μας στο άμεσο μέλλον.

Τον Δήμο μας κατηγορούμε, την Αρχή εκείνη που εμείς οι δημότες εκλέξαμε για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Την Αρχή εκείνη, που αποφάσισε ερήμην μας και που, τέλη Ιουνίου πια, προτίθεται να εφαρμόσει ένα μέτρο, που ουσιαστικά καταργεί τον χώρο εργασίας μας. Αποσύρει από την ευρύχωρη προκυμαία της Γεωργιούπολης τραπεζοκαθίσματα, από υπαίθριους χώρους που ίδιος ο Δήμος εκμίσθωνε για πολλά συνεχόμενα χρόνια στις επιχειρήσεις, όπου εργαζόμαστε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό την δυνατότητα για δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας. Αποσύρει από την προκυμαία ένα στολίδι με δέντρα και γραφικά τραπεζάκια, που αποτελεί πόλο έλξης του τουριστικού κοινού και όχι τίποτα αυθαίρετα τερατούργηματα και μόνιμες κατασκευές. Κάποιος από τους ξένους επισκέπτες είπε χθές: “Θέλει να αποσύρει την Ελλάδα και να αφήσει τσιμέντα...”. Σας καλούμε να μας επισκεφτείτε να σας φιλοξενήσουμε, για να πιστοποιήσετε και ο ίδιος τους παραπάνω ισχυρισμούς, τόσο τους δικούς μας όσο και των επισκεπτών. Γιατί μόνο με την προσωπική του παρουσία στους συγκεκριμένους χώρους, μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος της αδικίας και την παραλογίας.

Οι εργοδότες μας, μας ενημέρωσαν αρχές/μέσα Ιουνίου για τις προθέσεις του Δήμου, από τότε που έγινε και σε αυτούς γνωστή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας έκαναν γνωστό ότι θα προβούν σε όλες τις έννομες ενέργειες, για να ανασταλλεί η εκτέλεση της απόφασης. Μας κράτησαν ενήμερους για την προσφυγή τους στον νόμο, η οποία περνώντας από την Περιφέρεια Κρήτης και το Εφετείο Χανίων έχει πια φτάσει μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Προφανώς, οι αρμόδιοι του Δήμου δεν είναι διατεθειμένοι ούτε καν να περιμένουν τον έλεγχο της νομιμότητας της απαράδεχτης απόφασής τους, αφού προχωράνε αυτές τις ημέρες στην εκτέλεσή της, αδιάφοροι και παγεροί. Οι εργοδότες μας έχουν ήδη προβεί στις πρώτες απολύσεις, ξεκαθαρίζοντάς μας, ότι με την υλοποίηση της απόφασης θα ακολουθήσουν εκ των πραγμάτων και πολλές άλλες.

Εμείς από την μεριά μας, προσπαθήσαμε να κάνουμε στο διάστημα αυτό, ότι περνάει από το χέρι μας, για να αποτρέψουμε την επερχόμενη καταστροφή μας. Μιλήσαμε, φωνάξαμε, επιδείξαμε μάλιστα πρόσφατα τις απολύσεις μας στον Αντιδήμαρχο Αποκορώνου, ελπίζοντας ότι αυτός τουλάχιστον θα καταλάβει το πρόβλημά μας, έχοντας διατελέσει για είκοσι έτη Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Αντιθέτως, εισπράξαμε ειρωνεία, χλευασμό, παγερή αδιαφορία και δηλώσεις για “πολιτική βούληση” και “ομόφωνη απόφαση” μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες. Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί, ότι οι εκάστοτε “πολιτικές βουλήσεις” χωρίς κοινωνικά κριτήρια και ευαισθησίες έφεραν την χώρα αυτή, την Ελλάδα μας, στο χείλος του γκρεμού. Λυπόμαστε...

Λυπόμαστε, αλλά και αγανακτούμε! Αγανακτούμε γιατί πρέπει κι εμείς να μείνουμε χωρίς δουλειά, τώρα, στη μέση της τουριστικής περιόδου, μην έχοντας ούτε καν την δυνατότητα να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα ένσημα για να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. Αγανακτούμε γιατί πιστεύαμε ότι ο ρόλος της εκάστοτε τοπικής Αρχής είναι να δημιουγεί ανάπτυξη και όχι να παράγει αδίκως ανέργους.
Γιατί πρέπει εμείς να πληρώσουμε προσωπικές αντιδικίες, κομματικές διαμάχες, “πολιτικές βουλήσεις” και την “αλαζονεία της εξουσίας” Δημάρχων και πολιτευόμενων; Πού αποσκοπεί στην προκειμένη περίπτωση ο υπέρμετρος ζήλος του Δήμου μας; Γιατί τώρα; Γιατί τόσο ξαφνικά; Γιατί χωρίς εξηγήσεις;

Αγανακτούμε γιατί δεν μας λέει κανείς ποιός θα πληρώνει από εδώ και στο εξής τις δόσεις των δανείων μας και ποιός θα αγοράζει το γάλα για τα παιδιά μας. Αγανακτούμε γιατί δεν έχουμε καν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουμε στο νόμο. Αγανακτούμε γιατί νιώθουμε ανίσχυροι. Αγανακτούμε γιατί δεν μπορούμε, ούτε τα εισιτήρια να πληρώσουμε για να ανέβουμε κι εμείς στο Σύνταγμα, να ενωθούμε με τους υπόλοιπους αγανακτισμένους!

Καλούμε, εσάς και όλους τους αναγνώστες της ανοικτής αυτής επιστολής να φανταστούν οτι βρίσκονται, για μια στιγμή μονάχα, στην θέση μας. Μας πετάνε στο δρόμο και μας καταστρέφουν, για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία, όχι κάποιοι άκαρδοι μεγαλοεπιχειρηματίες αλλά οι αποφάσεις ανθρώπων, που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε για να προασπίσουν το μέλλον και την ευημερία του τόπου μας. Καλούμε όποιους από τους αναγνωστες έχουν την δυνατότητα, να μας βοηθήσουν τώρα, άμεσα, με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είμαστε επαίτες, τίμιοι εργαζόμενοι είμαστε, για όνομα του Θεού!

Η επιστολή αυτή είναι η ύστατη κραυγή και ο λυγμός μας συνάμα. Δεν μπορεί, κάποιος θα μας ακούσει...

Ευχαριστούμε πολύ

Τα ονόματα και οι υπογραφές μας αναφέρονται στο παράρτημα

Στείλτε το σχόλιό σας1 · Eπιστροφή στην κορυφή ↑
1 Τα σχόλια δημοσιεύονται με χρονική καθυστέρηση και σε περιορισμένο αριθμό

ρυθμίσεις προσβασιμότητας

περίληψη

Μία δραματική έκκληση βοηθείας αρκετών δεκάδων εργαζομένων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους υπεύθυνους φορείς, ώστε να απετραπεί μία απόφαση του Δήμου, η οποία, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, ουσιαστικά καταργεί τις θέσεις εργασίας τους σε τουριστικές επιχειρήσεις στην παραλία της Γεωργιούπολης Χανίων στην Κρήτη

συναφή κείμενα

προτεινόμενα άρθρα

γράψτε και εσείς

Δημοσιεύστε την άποψή σας και κάντε την γνωστή μέσω του microo.net


RSS (Τι είναι το RSS;)

κατηγορίες

συντάκτες

copyright

Το microo.net διατηρεί τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα του σχεδιασμού του δικτυακού αυτού τόπου. © 2008 - 2022 microo.net
Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης του microo.net.

Creative Commons License Το παραπάνω κείμενο, με διεύθυνση http://microo.net/article.php?save-our-jobs, διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά 3.0

Μεταδεδομένα αυτής της ιστοσελίδας: http://microo.net/rdfmeta.php?save-our-jobs