Είστε εδώ: περιεχόμεναmicroo.netΤι είναι το RSS

Τι είναι το RSS

Κατηγορία: microo.net
Ενημέρωση: 1 Ιουνίου 2008
RSS
Σύνηθες εικονίδιο RSS

Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) αποτελεί ένα απλό τρόπο μετάδοσης πληροφοριών στο διαδίκτυο, που επιτρέπει την λήψη των τελευταίων ανακοινώσεων ενός δικτυότοπου κατεύθειαν στον υπολογιστή του χρήστη, αμέσως μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει τις πηγές RSS από τις ιστοσελίδες, που τον ενδιαφέρουν και να ενημερώνεται αυτομάτως για οτιδήποτε νεότερο, χώρις να χρειάζεται να μπει στη διαδικασία της συχνής επισκεψης και αναζήτησης πληροφοριών στην εκάστοτε ιστοσελίδα.

Ειδικότερα, το RSS είναι ένα αρχείο με συγκεριμένη δομή, βασισμένη στη γλώσσα XML. Κάθε αρχείο RSS αποτελείται από μία λίστα στοιχείων που περιέχουν, μεταξύ άλλων, τίτλο, περιγραφή καθώς και σύνδεσμο προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Το αρχείο αυτό είναι προσβάσιμο online, μέσω μιας συγκεριμένης διεύθυνσης URL.

Η διεύθυνση URL του αρχείου RSS μπορεί να αντιγραφεί και να προστεθεί σε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (Feed-Reader ή News Aggregator), το οποίο ελέγχει αυτόματα πότε ανανεώθηκε το περιεχόμενο και ενημερώνει διαρκώς για οτιδήποτε νεότερο. Οι μοντέρνοι φυλλομετρητές (browser) υποστηρίζουν τις λειτουργίες RSS αυτόματα, χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση κάποιου επιπλέον προγράμματος. Η συνδρομή στα RSS-Feeds μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή.

Αναλυτικές πληροφορίες για την δομή και την χρήση του RSS μπορείτε να βρείτε στο άρθρο για την τεχνολογία RSS στην Wikipedia.

Το microo.net προσφέρει ένα βασικό αρχείο RSS, μέσω του οποίου μπορείτε να ενημερώνεστε αυτόματα για όλες τις νέες καταχωρήσεις στον δικτυακό τόπο. Επίσης προσφέρονται και επιμέρους RSS Feeds, τα οποία περιέχουν τις τελευταίες καταχωρήσεις μόνο μίας συγκεκριμένης κατηγορίας ή μόνο ενός συγκεκριμένου συντάκτη.

Eπιστροφή στην κορυφή ↑

ρυθμίσεις προσβασιμότητας

περίληψη

Η τεχνολογία RSS αποτελεί ένα απλό τρόπο μετάδοσης πληροφοριών στο διαδίκτυο, που επιτρέπει την λήψη των τελευταίων ανακοινώσεων ενός δικτυότοπου κατεύθειαν στον υπολογιστή του χρήστη, αμέσως μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες.

προτεινόμενα άρθρα

γράψτε και εσείς

Δημοσιεύστε την άποψή σας και κάντε την γνωστή μέσω του microo.net


RSS (Τι είναι το RSS;)

κατηγορίες

συντάκτες

copyright

Το microo.net διατηρεί τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα του σχεδιασμού του δικτυακού αυτού τόπου. © 2008 - 2022 microo.net
Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης του microo.net.

Μεταδεδομένα αυτής της ιστοσελίδας: http://microo.net/rdfmeta.php?rss