Είστε εδώ: περιεχόμεναmicroo.netΤο microo.net είναι online

Το microo.net είναι online

Κατηγορία: microo.net
Ενημέρωση: 1 Ιουνίου 2008

Σήμερα ανεβάσαμε το microo.net στο διαδίκτυο. Στην καταχώρηση του περιεχομένου θα προβούμε αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές ρυθμίσεις και οι τελικοί έλεγχοι. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Καθώς λοιπόν ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάπτυξης της πλατφόρμας microo.net, θα θέλαμε να απαριθμήσουμε συνοπτικά κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά που εφαρμόζουμε στο δικτυότοπο αυτό. Φυσικά η ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς στις απαιτήσεις της, κάποιες από τις οποίες θα φανούν στο μέλλον και δεν μπορούν να καθοριστούν εκ των προτέρων. Θεωρούμε πάντως βασικό παράγοντα για την επιτυχία ενός site, το να υπάρχει εξ αρχής ένας σχεδιασμός με ξεκάθαρες αρχές, όσον αφορά στον τεχνικό προγραμματισμό, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα, που δύσκολα διορθώνονται στην πορεία.

Κύρια χαρακτηριστικά

Για το microo.net επιλέξαμε ήδη δοκιμασμένες και γνωστώς επιτυχημένες τεχνικές λύσεις. Το site 'τρέχει' σε διακομιστή Apache σε λειτουργικό σύστημα UNIX και γλώσσα προγραμματισμού PHP για τη δημιουργία ιστοσελίδων με δυναμικό περιεχόμενο. Για τις back-end διεργασίες βρίσκεται η βάση δεδομένων MySQL σε ετοιμότητα. Σημείωστε ότι όλα τα παραπάνω είναι ελεύθερα προγράμματα open source.

Για την προβολή των ιστοσελίδων αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την περιγραφική γλώσσα XHTML 1.0 Strict σε συνδυασμό με CSS για τον έλεγχο της εμφάνισης. Όλος ο προγραμματισμός του κώδικα PHP για την δημιουργία του HTML γίνεται με τη χρήση μόνο ενός επεξεργαστή κειμένου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Με τη χρήση της γλώσσας PHP βρίσκεται σε ανάπτυξη μία εφαρμογή για το microo.net, που θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τις απαιτήσεις του site με τρόπο απλό και σχεδόν αυτοματοποιημένο. Ειδικότερα:

  • άνετη διαχείρηση και άνετη προσθαφαίρεση των κειμένων
  • δημιουργία έγκυρου κώδικα XHTML καθώς και αυτόματη δημιουργία των απαραίτητων meta elements και τίτλου σε κάθε σελίδα
  • αυτόματη δημιουργία κατηγοριοποιημένων περιεχομένων για τον αναγνώστη
  • αυτόματη δυναμική δημιουργία αρχείων περιεχομένων (Sitemaps) για της μηχανες αναζήτησης
  • δυναμική δημιουργία RSS για την άμεση ενημέρωση του αναγνώστη σε περίπτωση νέου περιεχομένου

Στείλτε το σχόλιό σας1 · Eπιστροφή στην κορυφή ↑
1 Τα σχόλια δημοσιεύονται με χρονική καθυστέρηση και σε περιορισμένο αριθμό

ρυθμίσεις προσβασιμότητας

περίληψη

Το microo.net είναι online αλλά προς το παρόν ακόμα ολοκληρώνονται οι τελικές ρυθμίσεις. Μια σύντομη παρουσίαση των τεχνικών χαρακτηριστικών της πλατφόρμας microo.net

προτεινόμενα άρθρα

γράψτε και εσείς

Δημοσιεύστε την άποψή σας και κάντε την γνωστή μέσω του microo.net


RSS (Τι είναι το RSS;)

κατηγορίες

συντάκτες

copyright

Το microo.net διατηρεί τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα του σχεδιασμού του δικτυακού αυτού τόπου. © 2008 - 2022 microo.net
Παρακαλώ διαβάστε τους όρους χρήσης του microo.net.

Μεταδεδομένα αυτής της ιστοσελίδας: http://microo.net/rdfmeta.php?1